Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013


Γυμναστική και διατάσεις γιόγκα(διάκεια μιάμιση ώρα)
Στον χώρο φυσικής αγωγής και ρεφλεξολογίας γίνεται προσπάθεια να μεταδοθούν οι σωστές αρχές άσκησης με ένα πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει ασκήσεις ενδυνάμωσης με το βάρος του σώματος,  με λάστιχα ή μπάλες πιλάτες και διατατικές και αναπνευστικές ασκήσεις από την γιόγκα.
Το σώμα μας δεν έχει ανάγκη μόνο από έντονη σωματική δραστηριότητα, προκειμένου να αυξάνει τον μεταβολισμό του και να προάγει τις φυσιολογικές του λειτουργίες. Η έντονη άσκηση αυξάνει τον καρδιακό παλμό, ακριβώς επειδή αυξάνονται οι ανάγκες των ιστών σε οξυγόνο. Οι μύες όμως εκτός από δυνατό τόνο χρειάζονται και ελαστικότητα, προκειμένου όλα τα οστά, οι αρθρώσεις  ΚΑΙ τα όργανα του σώματος να διατηρούν επαρκή και ευρεία κινητικότητα. Ένα πολύ σφικτό μυικό σύστημα παρέχει μικρό εύρος κίνησης σε ολόκληρο το σώμα. Αυτό επιφέρει δυσκαμψία, δυσκίνητες αρθρώσεις, δυσλειτουργίες και πόνους.
Μία πολύ σημαντική έλλειψη στην άσκησή μας είναι οι μυικές διατάσεις. Τις αποφεύγουμε είτε γιατί  θεωρούμε ότι δεν προσφέρουν τίποτα στην μυική δύναμη είτε γιατί…δεν προλαβαίνουμε. Ίσα ίσα όμως οι ελαστικοί μυες μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη φόρα όπως αντίστοιχα και οι ευκίνητες άρθρωσεις. Και βέβαια επίσης η ελαστικότητα και η ευκινησία παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από τραυματισμούς.
Κόστος: 35 ευρώ/μήνα για δύο φορές την εβδομάδα


Συναντήσεις thai-yoga massage (διάρκεια 2 ώρες)
Όλοι μας κάποιες στιγμές νιώθουμε την ανάγκη να δεχτούμε ένα μασάζ, όπως επίσης υπάρχουν φορές που έχουμε διάθεση να αγγίξουμε κάποιον, που είναι πιασμένος ή πονάει. Αυτή η τάση που έχουμε υποδηλώνει την βαθύτερή μας ανάγκη για επικοινωνία και αποφόρτιση. Στον χώρο φυσικής αγωγής και ρεφλεξολογίας διεξάγεται πρόγραμμα thai-yoga massage. Μαθαίνουμε να εφαρμόζουμε απλές τεχνικές ταϋλανδέζικης μάλαξης πάνω από τα ρούχα. Χωριζόμαστε σε ζευγάρια και την πρώτη ώρα προσφέρει ο ένας χαλάρωση, ενώ την δεύτερη ώρα την δέχεται από τον άλλον. Κλείνουμε κάθε μας εβδομάδα με ένα δίωρο, στο οποίο καλλιεργούμε και μοιραζόμαστε την αγαθή και θεραπευτική μας πρόθεση.
 Κόστος: 30 ευρώ/μήνα ή 25 ευρώ/μήνα για φοιτητέςΒραδυνή χαλάρωση (διάρκεια 1 ώρα)

Στο τέλος της εργάσιμης ημέρας προτού επιστρέψουμε στο σπίτι μεταφέροντας όλο το άγχος και την κούραση, συναντιόμαστε για ένα τέντωμα των μυών και μία απελευθέρωση της αναπνοής και του μυαλού…
Μαλακώνουμε τις αρθρώσεις μας και την αναπνοή μας, η οποία είναι τόσο σημαντική για τον ύπνο, που θα ακολουθήσει. Όσο πιο απελευθερωμένοι από την ένταση της ημέρας πέσουμε στο κρεβάτι και όσο πιο βαθειά και ήρεμη είναι η αναπνοή μας τόσο πιο ευεργετικός-αποτοξινωτικός και θεραπευτικός θα είναι ο ύπνος.
Κόστος: 30 ευρώ/μήνα για δύο φορές την εβδομάδα


Ananda yoga-Ashtanga yoga
Ενδυνάμωση, ευλυγισία, σταθερότητα, ζωτική διαύγεια στο πνεύμα. Μαθαίνουμε μέσω της άσκησης να αποσυμπιέζουμε τον εαυτό μας από το καθημερινό άγχος και να ηρεμούμε. Καλλιεργούμε μια πιο «ρευστή» σωματική-πνευματική κατάσταση σε αντίθεση με την συνήθη σφιγμένη στάση μας. Eξασκούμε συνειδητή βαθειά αναπνοή και μέσα από συγκεκριμένες στάσεις ενισχύουμε την συγκέντρωσή μας στο παρόν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Η διαφορά μεταξύ των δύο προγραμμάτων είναι, ότι στην Ashtanga εκτελούμε πιο δυναμικές ασκήσεις.
Κόστος: 35 ευρώ/μήνα για δύο φορές την εβδομάδαΡεφλεξολογία, κλασσική και ταϋλανδέζικη μάλαξη
H ρεφλεξολογία ή ανακλαστική πιεσοθεραπεία μέσω των νευρικών απολήξεων, που έχουμε στα πέλματα, αποφορτίζει και εξισορροπεί το νευρικό σύστημα. Όταν γίνει αυτό, τότε ευοδώνονται καλύτερα οι μηχανισμοί αυτοϊάσεως του οργανισμού.
Η κλασσική μάλαξη γίνεται με την χρήση αιθερίων ελαίων. Στην ταϋλανδέζικη μάλαξη ο δέκτης φοράει αθλητική φόρμα. Εφαρμόζονται πιέσεις και παθητικές διατάσεις(τεντώματα) καθώς επίσης και κινητοποιήσεις των αρθρώσεων. Απελευθερώνονται οι νευρομυικές εντάσεις και αποφορτίζεται συναισθηματικά ο δέκτης.Τιμές μαθημάτων-συνεδριών

Μηνιαία συνδρομή για δύο φορές την εβδομάδα στα προγράμματα γυμναστικής-γιόγκα, ashtanga- ananda yoga, weekend yoga  είναι 35 ευρώ. Για τρεις φορές την εβδομάδα είναι 40 ευρώ. Τέσσερις φορές κοστίζει 50 ευρώ. Για καθημερινή συμμετοχή κοστίζει 60 ευρώ.
Για την βραδυνή χαλάρωση το κόστος είναι 30 ευρώ. Το πρόγραμμα της ταϋλανδέζικης μάλαξης κοστίζει 20 ευρώ, εάν κάποιος το επιλέξει συνδυαστικά με ένα από τα υπόλοιπα προγράμματα ή 30 ως ανεξάρτητο μάθημα.

Η συνεδρία ρεφλεξολογίας κοστίζει 25 ευρώ, ενώ όταν κανονίσουμε κύκλο 7 συνεδριών το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 140 ευρώ.
Η ταϋλανδέζικη μάλαξη στοιχίζει 40 ευρώ τα 60΄ και 50 ευρώ τα 90΄.
Η κλασσική μάλαξη στοιχίζει 25 ευρώ τα 30΄ και 40 τα 60΄.

Στοιχεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

Γιώργος Καλαράς        6945078686
                                     yorgoskalaras@yahoo.gr
                                    (γιώργος καλαράς, facebook)
                                    Lesvosreflexology.blogspot.com
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου